Aangeboden door

Jacob Boonstra (CDA): 'We zijn allemaal verantwoordelijk voor de toekomst van onze provincie'

Jacob Boonstra. Foto: Provincie Groningen

Jacob Boonstra is lid van Provinciale Staten voor het CDA. Hij vindt het belangrijk om niet alleen maar van de zijkant te roepen wat er anders moet maar ook zelf zijn verantwoordelijkheid te nemen. Dat doet hij in de provinciale politiek.

„Mijn ouders leerden mij al jong dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor onze samenleving. Dat het heel normaal is om verantwoordelijkheid te nemen, bijvoorbeeld door actief te zijn als vrijwilliger. En dat je met actief meedoen meer bereikt dan vanaf de zijlijn roepen wat je graag anders zou willen. Daarom werd ik al op jonge leeftijd actief in onze kerk en doe ik veel ontwikkelingswerk voor World Servants. Dit verantwoordelijkheidsgevoel heeft er ook voor gezorgd dat ik politiek actief ben. Als volksvertegenwoordiger voor het CDA laat ik graag het geluid horen van mensen die ook willen dat onze provincie steeds mooier wordt.”

Leefbaarheid

„Als Statenlid maak ik mij onder meer hard voor de leefbaarheid in onze provincie en probeer ik initiatieven van inwoners in dorpen zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarvoor zijn ondernemers, sociale voorzieningen en een sterk verenigingsleven in een dorp enorm belangrijk. Ook zet ik mij in voor het verbeteren van de mobiliteit en het versterken van de economie. Beide thema’s zijn van groot belang voor de leefbaarheid in onze provincie. Door het inrichten van goede verbindingen blijven dorpen bereikbaar en economisch sterk. Mijn inzet is om samen te blijven werken aan bruisende dorpen zodat ook een volgende generatie hier kan blijven wonen, werken en leven.”

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nieuws

menu