Aangeboden door

Meelopen met een Statenlid

Stephanie Bennett. Foto: Marijke Koetsier

Groningers die een keer willen meemaken hoe een debat van Provinciale Staten in zijn werk gaat, kunnen zich aanmelden als ‘Gast van de Staten’ voor de Statenvergadering van 29 juni.

Ze kunnen dan een ochtend meelopen met Statenlid Stephanie Bennett van GroenLinks. Provinciale Staten beslissen over zaken die de provincie aangaan, zoals ruimtelijke ordening, openbaar vervoer, milieu, cultuur of financiën.

Programma

Op 29 juni start het programma om 9.00 uur en heet Stephanie Bennett bezoekers welkom in het Atrium van het provinciehuis. Zij vertelt dan hoe een Statenvergadering verloopt en waar de Staten die dag over besluiten. Ook krijgen bezoekers een indruk van het werk van een Statenlid. Vanaf 9.30 uur kunnen ze de vergadering vanaf de publieke tribune volgen met aansluitend een rondleiding door het provinciehuis. Rond 12.30 uur wordt het programma afgesloten met een lunch met alle Statenleden.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.provinciegroningen.nl/gastvandestaten of via (050) 316 44 58. Per vergadering is plaats voor 20 gasten.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nieuws

Meest gelezen

menu