Meer dan 2000 nieuwe openbare laadpalen in Groningen en Drenthe

Een laadpaal aanvragen in je buurt. Foto: Provincie Groningen

Een laadpaal aanvragen in je buurt. Foto: Provincie Groningen

Mensen met een elektrische auto die zelf geen oprit hebben kunnen straks eenvoudig in hun buurt een laadpaal aanvragen via de website www.laadpaalnodig.nl.

Het bedrijf Equans heeft de aanbesteding voor de realisatie van 2100 openbare laadpalen voor de komende drie jaar voor elektrische auto’s in de provincies Groningen en Drenthe gewonnen. De laadpalen leveren 100 procent Nederlandse groene stroom, afkomstig van het zonnepark de Vloeivelden in Drenthe.

4200 laadpunten

De 2100 laadpalen zorgen in totaal voor 4200 laadpunten (twee per laadpaal). De provincie Drenthe krijgt 1280 laadpalen en de provincie Groningen 820 laadpalen. Met de openbare laadpalen draagt Equans bij aan de ambities om ervoor te zorgen dat elektrisch rijders straks altijd overal, makkelijk en slim kunnen laden. Equans start per 1 juni met de laadpalen. Geïnteresseerden kunnen nu al een aanvraag doen voor een laadpaal op de website www.laadpaalnodig.nl .

Samenwerking

De provincie Drenthe organiseerde de aanbesteding namens de provincies Groningen en Drenthe en twintig gemeenten: Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Het Hogeland, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Midden-Groningen, Noordenveld, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Tynaarlo, Veendam, Westerkwartier, Westerveld, Westerwolde, De Wolden. De gemeentes Groningen en Eemsdelta hebben een eigen aanpak voor het plaatsen van laadpalen.(

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.