Aangeboden door

Meer dan alleen een visje eten bij Lauwersoog

André van de Vendel: „De toren zou wel eens een publiektrekker kunnen worden.”

De verbetering van het Rondje Lauwersmeer is afgerond. De fiets- en wandelroute van 43 kilometer langs het Lauwersmeer heeft allerlei nieuwe voorzieningen gekregen, zodat bezoekers nog meer van de omgeving kunnen genieten.

De Strandweg is veiliger gemaakt voor fietsers en wandelaars, het fietspad langs de Zoutkamperplaat is verbeterd, wandelpaden zijn aangepast, er zijn vogelkijkhutten gekomen en langs het water is een Waddentribune gebouwd. Letterlijk hoogtepunt is de uitkijktoren de Reiddomp bij Kollumeroord.

Boot naar Schier

„Voor veel mensen is Lauwersoog de plek waar je met de boot naar Schiermonnikoog vertrekt”, vertelt projectleider André van de Vendel van de provincie Groningen. „Bezoekers eten een visje bij de haven en stappen vervolgens op de boot. Wij denken dat er meer is dan een visje eten.”

Vogels kijken

De wandel- en fietsroute Rondje Lauwersmeer bestond al, maar volgens de provincies en de gemeenten rond het Lauwersmeer kon er nog veel meer gebeuren om het gebied bij toeristen onder de aandacht te brengen. De nadruk lag daarbij op de beleving. „We merken dat er veel natuurliefhebbers naar het gebied komen om vogels te spotten”, constateert André van de Vendel. „Ook veel mensen uit het buitenland. Je kunt er bijzondere vogels tegenkomen, zoals de zeearend of de lepelaar. Voor de vogelliefhebbers hebben we bijzondere vogelkijkhutten en bankjes gemaakt. Zo kunnen ze vogels bekijken, zonder dat de vogels ze zien.”

Uitkijktoren

Hoogtepunt van het Rondje Lauwersmeer is de nieuwe uitkijktoren de Reiddomp in het Diepsterbos bij Kollumeroord. De toren is ruim 25 meter hoog en op twee manieren te beklimmen: met de trap of als een bergbeklimmer.

Trots

„Ik ben trots op het resultaat”, zegt André van de Vendel. „Van alle kanten hoor ik dat het gebied is opgeknapt. De toren zou wel eens een publiektrekker kunnen worden.”

Weten wat er allemaal te doen is rond het Lauwersmeer? Kijk op np-lauwersmeer.nl .

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nieuws

menu