Aangeboden door

Meer plek voor fietsen bij Europapark

Gedeputeerde Fleur Gräper - van Koolwijk en wethouder Philip Broeksma plaatsen een fiets in de stalling. Foto: Provincie Groningen

Er is nu plek voor nog meer fietsen op station Europapark. De fietsenstalling wordt al goed gebruikt en nu zijn er nog eens 700 fietsparkeerplaatsen bijgekomen.

Gedeputeerde Fleur Gräper - van Koolwijk en wethouder Philip Broeksma namen de vernieuwde stalling op 25 maart officieel in gebruik.

700 extra plekken

De capaciteit van fietsenstalling Europapark is uitgebreid van 600 naar 1300 plekken. De extra plekken zijn er gekomen door een extra laag rekken te plaatsen boven op de bestaande fietsenrekken. De uitbreiding is nodig door de groei van het Europapark en de steeds grotere rol die het station krijgt in het openbaarvervoernetwerk. Bovendien wordt door de verbouwing van het Hoofdstation Station Europapark de komende jaren regelmatig gebruikt als eindstation voor treinen.

Subsidie

De extra fietsenstallingen zijn mogelijk gemaakt door een subsidie van € 120.000 vanuit het Uitvoeringsprogramma Fiets van de provincie. Ook de stations van Bedum, Grijpskerk, Hoogezand-Sappemeer, Martenshoek, Veendam, Winschoten, Groningen Hoofdstation en Groningen Noord kregen subsidie voor extra fietsenstallingen. Deze stallingen worden in 2022 en 2023 uitgebreid.

Project

De uitbreiding bij Europapark is een gezamenlijk project van de gemeente Groningen, de provincie Groningen en ProRail. De gemeente Groningen betaalt de exploitatie van de stalling.

Voor meer informatie: www.provinciegroningen.nl .

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nieuws

menu