Aangeboden door

Mensen met beperking maken kennis met sport en bewegen

Handbiker Erik Dodde overhandigt de flyer aan Fleur Gräper-van Koolwijk. Foto: Provincie Groningen

Mensen met een beperking kunnen vanaf nu via de Uniek Sporten Hopper kennismaken met verschillende activiteiten op het gebied van sport en bewegen.

De Uniek Sporten Hopper is een variant van het al bestaande programma Sporthopper, waarmee Groningers op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met verschillende sporten en activiteiten. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk kreeg op 7 september in Beatrixoord in Haren de eerste flyer van de Uniek Sporten Hopper uit handen van Erik Dodde, handbiker en ambassadeur Uniek Sporten. Op de flyer staat het hele sport- en beweegaanbod in de deelnemende gemeenten.

Proef in vijf gemeenten

Het gaat om een proef, die wordt uitgevoerd door Huis voor de Sport Groningen. In eerste instantie verschijnen er twee edities: voor de periode herfst/winter 2022 en de periode lente/zomer 2023. De proef vindt plaats in de gemeenten die op dit moment al gebruik maken van de Sporthopper: Groningen, Het Hogeland, Eemsdelta, Midden-Groningen en Westerkwartier. Alle deelnemende gemeenten hebben een elk een aparte website met meer informatie over aangepast sporten en bewegen.

Voor meer informatie: www.provinciegroningen.nl .

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nieuws

menu