Aangeboden door

Met Hinderapp direct inzicht in geur- en geluidsoverlast

Met de Hinderapp is meteen te zien of de geur- of geluidsoverlast al gemeld is. Foto: Provincie Groningen

Met de vernieuwde Hinderapp kunnen inwoners van de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland nu zonder inloggen zien waar in hun omgeving geur- en geluidsoverlast is gemeld.

Na het aanmaken van een account kunnen ze zelf overlast melden. Als de melding een milieuklacht is, worden inwoners die de klacht hebben gemeld via de Hinderapp op de hoogte gehouden.

Kaart

Met de Hinderapp is meteen te zien of de geur- of geluidsoverlast al gemeld is en waar het wordt ervaren. Als de overlast nog niet is gemeld, kan dit via hinderapp.nl . Melding van overlast doen kan door eerst in te loggen, aan te geven waar overlast wordt ervaren en daarna een korte toelichting te geven.

Hinderapp

De Hinderapp is ontwikkeld door de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland, de provincie Groningen en Omgevingsdienst Groningen (ODG) en is sinds september 2021 beschikbaar. Door de Hinderapp te gebruiken, kunnen de gemeenten, provincie Groningen en de ODG zien wat er in de leefomgeving gebeurt. Dat is belangrijke informatie bij het maken van nieuwe provinciale of gemeentelijke plannen. Bovendien kunnen inwoners zo helpen de omgeving veiliger en schoner te houden.

Staat van Groningen

De informatie die via de Hinderapp binnenkomt, is vanaf nu ook te zien op de website De Staat Van Groningen . Hier staat informatie in cijfers en op kaarten over bijvoorbeeld het milieu in de provincie Groningen.

Melden via telefoon

Het blijft ook mogelijk om via de telefoon melding te doen van geur- of geluidsoverlast van bedrijven. Bel naar de Milieuklachtenlijn van de ODG via telefoonnummer 050 318 00 00.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.