Niet meer met de kinderwagen een drukke weg oversteken

Het voetpad bij Fraamklap. Foto: Provincie Groningen

Het voetpad bij Fraamklap. Foto: Provincie Groningen

Marieke Bos-Vegter woont met haar man Marc in Fraamklap bij Middelstum. Als ze met de kinderwagen gingen wandelen, moesten ze een drukke weg over.

Dit meldde ze bij de provincie Groningen en in overleg met een provinciemedewerker kwam er een betonnen voetpad langs de weg.

Voorbij razen

„Toen we hier vier jaar geleden kwamen wonen, was hier nog geen voetpad”, vertelt Marieke Bos-Vegter uit Fraamklap (bij Middelstum). „Als we naar de bushalte liepen, moesten we met de kinderwagen de drukke provinciale weg oversteken. Er wordt hier hard gereden en als we de weg overstaken, kwamen de auto’s luid toeterend voorbij razen. We zochten contact met de gemeente en later met de provincie en sinds eind vorig jaar ligt hier een betonnen voetpad.”

Groot onderhoud

Een medewerker van de provincie kwam kijken en zag meteen het probleem. Zij ging op zoek naar geld om het probleem aan te pakken. Afgelopen jaar vond er op de provinciale weg tussen Onderdendam en Middelstum groot onderhoud plaats. Tegelijkertijd werden er voor fietsers rood gekleurde stroken op het asfalt aangebracht. Dat bood ook de mogelijkheid om een voetpad aan te leggen. De man van Marieke maakte een ontwerp en dat werd door de provincie uitgevoerd. Inmiddels hebben Marieke en Marc gezinsuitbreiding gekregen. „Nu rijden we veilig met de tweeling in de kinderwagen naar de bushalte. Dat is wel even een fijner gevoel dan over die drukke weg!”

Hinder en overlast

Als u overlast of hinder ervaart in het verkeer op de provinciale weg, kunt u dit bij de provincie melden. Ernstige problemen proberen we zo snel mogelijk op te lossen. Minder dringende zaken proberen we in te plannen of te combineren met andere werkzaamheden.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.