Aangeboden door

Noordelijke subsidie voor mkb’ers met vernieuwende projecten

Het gaat om een vernieuwend prototype product, dienst of proces op het gebied van energie, circulair, digitalisering en gezondheid. Foto: Provincie Groningen

Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf met vernieuwende economische projecten kunnen subsidie krijgen uit het Europese programma Tender Valorisatie.

Aanvragen kan vanaf maandag 19 september via het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), dat deze subsidie uitvoert.

EFRO

De Tender Valorisatie is de eerste subsidie die opengaat uit het nieuwe EFRO-programma 2021-2027. Binnen het EFRO-programma werken de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân en Economic Board Noord-Nederland samen aan het versterken en ontwikkelen van de regionale economie in het noorden. Er is € 6 miljoen beschikbaar.

Vernieuwend prototype, dienst of proces

Met de Tender Valorisatie 2022 werken mkb’ers aan het testen, bouwen en demonstreren van een vernieuwend prototype product, dienst of proces op het gebied van energie, circulair, digitalisering en gezondheid. De ondernemers versterken met hun project de regionale economie. Ook maken ze gebruik van de beschikbare kennis van andere bedrijven of kennisinstellingen.

Aanvraagproces van start

Vanaf maandag 19 september kunnen de eerste projecten hun projectvoorstel inleveren. Op de website van het SNN is meer informatie over het aanvraagproces, de uitvoeringsregeling en de voorwaarden te vinden. Ook is er op maandagmiddag 19 september een webinar over de Tender Valorisatie 2022.

Voor meer informatie: www.provinciegroningen.nl .

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nieuws

menu