Provinciale weg tussen Midwolda en Weiwerd weekend dicht voor bomenkap

De stremming begint zaterdag 4 maart om 06.00 uur en eindigt zondag 5 maart om 18.00 uur. Foto: Provincie Groningen

De stremming begint zaterdag 4 maart om 06.00 uur en eindigt zondag 5 maart om 18.00 uur. Foto: Provincie Groningen

In het weekend van 4 en 5 maart is de provinciale weg N362 gestremd tussen Midwolda en Weiwerd.

De provincie laat dan bomen kappen die dood of verzwakt zijn en gevaarlijk kunnen zijn voor weggebruikers. Dit najaar planten we nieuwe bomen langs de weg.

Omleiding

De N362 is volledig gestremd vanaf de kruising met de N985 bij Midwolda tot de rotonde met de N991 en N992 (Warvenweg) bij Weiwerd. De stremming begint zaterdag 4 maart om 06.00 uur en eindigt zondag 5 maart om 18.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de N33 en A7. De omliggende dorpen Wagenborgen, ‘t Waar en Nieuwolda blijven bereikbaar via de Hoofdweg (N987), Tolhek (N988) en gemeentelijke wegen.

Bomenkap

Uit controles blijkt dat 59 bomen langs de route dood zijn en nog eens 127 bomen in zeer slechte staat. Dat zijn vooral essen. De bomen zijn gevaarlijk voor weggebruikers, omdat delen van bomen of gehele bomen af kunnen knappen tijdens een storm of harde wind.

Herplanten

Na het kappen van bomen planten we ook nieuwe bomen. Voor de gekapte essen planten we nieuwe populieren, esdoorns, wilgen en iepen. Dit gebeurt aan de oostkant van de N362, waar de berm breder is. Deze zomer wordt deze plek voorbereid en in het najaar planten we daar de nieuwe bomen.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.