Aangeboden door

Provincie en gemeente zoeken grootschalige innovatie voor de Oostpolder

De Oostpolder bij Oudeschip. Foto: Provincie Groningen

De provincie Groningen en de gemeente Het Hogeland zoeken vernieuwende voorstellen om van de Oostpolder in de Eemshaven een bedrijventerrein te maken dat op de toekomst is voorbereid.

Hiervoor organiseren ze een hackathon. Dat is een evenement waarbij teams in korte tijd oplossingen voor voorgelegde vraagstukken bedenken. Teams van over de hele wereld worden uitgedaagd om voorstellen te doen voor de inrichting van de Oostpolder die goed zijn voor zowel bedrijven als omwonenden.

Prijs

De hackathon duurt twee dagen en vindt online plaats op 17 en 18 november. Deelnemers kunnen een prijs winnen. In totaal is er € 25.000 aan prijzengeld beschikbaar. De winnaars worden op 18 november bekend gemaakt.

Hackathon

Teams kunnen zich vanaf 8 september aanmelden voor de hackathon. Dat kan via de website www.hetdigitalediggelschip.nl . Aanmelden kan tot 4 oktober. De provincie en gemeente willen zoveel mogelijk nieuwe kennis binnenhalen. Daarom worden bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen actief gevraagd om mee te doen. Behalve universiteiten en hogescholen zijn dat energie-experts, natuurorganisaties, belangenorganisaties voor boeren, bouwers en economen. Op 12 oktober selecteert de projectorganisatie Oostpolder de teams die meedoen aan de hackathon.

Bedrijventerrein van de toekomst

Hoe maken we van de Oostpolder het bedrijventerrein van de toekomst? Dat is de belangrijkste vraag voor de hackathon. Het terrein moet in de toekomst ruimte bieden aan vernieuwende bedrijven die een aanvulling zijn op de directe omgeving en de regio, op sociaal, economisch, ruimtelijk en ecologisch gebied.

Meer informatie op: www.hetdigitalediggelschip.nl .

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nieuws

menu