Rondleiding op Dubbele Dijk bij Bierum

Een rondleiding op de Dubbele Dijk. Foto: Provincie Groningen

Een rondleiding op de Dubbele Dijk. Foto: Provincie Groningen

Op zaterdag 13 mei is er een rondleiding bij de Dubbele Dijk bij Bierum.

Dit is een proefproject met een alternatief voor het verhogen en verbreden van een dijk. Medewerkers van de provincie geven dan een toelichting over de achtergronden van deze proef. Bezoekers kunnen hier ook kennismaken met mensen die hier experimenteren met teelt op zoute en natte bodem.

Dubbele Dijk

Om de kust te beschermen tegen overstromingen is in 2018 de dijk tussen Delfzijl en de Eemshaven versterkt. Daarbij is een bijzondere dijk ontwikkeld: de Dubbele Dijk. Achter de zeedijk is landinwaarts een lagere dijk aangelegd. Tussen beide dijken komt een gebied waar zeewater in- en uitstroomt en slib bezinkt. Dat maakt hier nieuwe brakwaternatuur, zilte landbouw en aquacultuur mogelijk.

Route en aanmelden

De Dubbele Dijk is met de fiets of auto bereiken via Nieuwstad of Hoogwatum. De parkeergelegenheid is beperkt, daarom raden we bezoekers aan om zo veel mogelijk op de fiets te komen. Bij de parkeerplaats staan borden naar het informatiecentrum waar de excursie start. Het is handig om gemakkelijke schoenen aan te trekken, want het is een flinke wandeling langs de dijk.

Op 13 mei zijn er excursies van 11.00-12.00 uur, 12.00-13.00 uur of 13.00-14.00 uur. Aanmelden kan via de website van de provincie Groningen, www.provinciegroningen.nl .

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.