Aangeboden door

Ruim € 3 miljoen voor mkb’ers in aardbevingsgebied

De subsidie is een uitwerking van de afspraken voor de versterking. Foto: Provincie Groningen

Economic Board Groningen krijgt een subsidie van €3,4 miljoen voor de ondersteuning van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) in het aardbevingsgebied.

Ondernemersloket GroBusiness voert de subsidieregeling uit vanaf september dit jaar tot en met eind 2025.

Toekomstperspectief

De subsidie is een uitwerking van de afspraken voor de versterking van Groningen tussen het Rijk en regio. Daarin is in totaal € 11 miljoen euro gereserveerd om toekomstperspectief te bieden aan het mkb in het aardbevingsgebied.

GroBusiness

Naast de huidige programma’s voor vrijetijdseconomie, 5G en energietransitie is Economic Board Groningen in april 2021 van start gegaan met het ondernemersloket GroBusiness. Het ondernemersloket is met zijn team van mkb-adviseurs al met ruim achthonderd ondernemers in de provincie Groningen in gesprek geweest over vraagstukken zoals groei, bedrijfsvoering, marketing, personeelsbeleid en innovatie. Het GroBusiness-team wordt uitgebreid, zodat ondernemers in het aardbevingsgebied meer ondersteuning kunnen krijgen. Het mkb-programma ontwikkelt daarnaast ook een bedrijvenontwikkelprogramma waarmee mkb’ers zich met bedrijfskundige ondersteuning verder kunnen ontwikkelen.

Voor meer informatie: www.provinciegroningen.nl .

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nieuws

menu