Subsidie voor kunst en cultuur

Het festival Art Carnivale bij het Schildmeer. Foto: Provincie Groningen

Het festival Art Carnivale bij het Schildmeer. Foto: Provincie Groningen

Dichters uit de provincie Groningen gaan bijzondere verhalen ophalen van ouderen in de gemeente Midden-Groningen en die bundelen in een boek ‘Dichter bij het Verleden’.

Het project slaat meerdere vliegen in één klap: het draagt bij aan het verminderen van eenzaamheid, het houdt de Groningse taal en geschiedenis levend en biedt beginnende dichters de kans om ervaring op te doen. December dit jaar is de expositie te zien in het Kielzog Theater in Hoogezand. Het project krijgt € 5.000 subsidie uit de regeling Amateurkunst, cultuurparticipatie en erfgoed.

Marten Douwes Teenstra

De markante Groninger Marten Douwes Teenstra krijgt een expositie in Ulrum. Teenstra (1795-1864) was landbouwkundige en schrijver en woonde lange tijd in Het Hogeland, maar staat vooral bekend om zijn strijd voor de afschaffing van de slavernij. Hij werkte jarenlang in Java en Suriname, waar hij de slavernij van dichtbij meemaakte. Inwoners van Ulrum en toeristen kunnen deze zomer kennismaken met deze bijzonder Groninger. De expositie is vanaf 9 juli te zien. Het project krijgt € 3.000 subsidie van de provincie.

Art Carnivale

Na twee jaar afwezigheid is er deze zomer weer een editie van Art Carnivale. Dit familiefestival bij het Schildmeer in Steendam biedt drie dagen lang allerlei vormen van publieksactiviteiten, educatie en kunst. Aankomend talent krijgt tijdens het festival een podium. Mensen met een achterstand in de samenleving kunnen tijdens het festival ervaring opdoen. Het festival vindt plaats op 22, 23 en 24 juli. We dragen hier € 3.000 subsidie aan bij.

Amateurkunst, cultuurparticipatie en erfgoed

De drie projecten krijgen subsidie uit de regeling Amateurkunst, cultuurparticipatie en erfgoed. De volgende aanvraagronde sluit op 1 juni 2022.

Voor meer informatie: www.provinciegroningen.nl .