Aangeboden door

Subsidie voor serie kinderconcerten over klassieke muziek

De vier muzikanten op het podium. Foto: Provincie Groningen

In het voorjaar van 2023 organiseren vier klassieke muzikanten een serie concerten op kinderdagverblijven en basisscholen in Groningen.

Met de concerten op locatie willen de musici jonge kinderen op een speelse manier kennis laten maken met klassieke muziek. De provincie draagt €10.000 subsidie bij aan de concertreeks.

Don Quichot

De muzikanten geven twaalf interactieve voorstellingen van ongeveer 30 minuten voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Ze spelen op locaties met een kinderopvang of basisschool in de stad Groningen.

De muziek is een vertaling van het boek Don Quichot (1605) van Miguel de Cervantes. Dit verhaal leent zich goed om te vertellen op een manier die aansluit op de belevingswereld van kinderen. Het vertelt de komische reisavonturen van een oude edelman die denkt dat hij een dolende ridder is.

Muzikanten

Het strijkorkest bestaat uit vier jonge klassiek geschoolde musici die studeerden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Luca Altdorfer (1990) is een Hongaarse altvioliste en initiatiefnemer van het project. Ze speelt altviool en neemt tijdens de kinderconcerten de rol van de verteller op zich. Teodora Nedyalkova uit Bulgarije speelt cello, Xenia Gogu (Moldavië) en Eline de Vries spelen viool.

Ook subsidie

Nog drie klassieke muziekprojecten ontvangen deze ronde subsidie van de provincie:

· Classical Infusion, € 7.500;

· Trio Anahita Malakouti, € 10.000;

· Trombone for climate change, € 5.000.

Vernieuwing klassieke muziek

De provincie wil vernieuwing in de Groningse klassieke muzieksector aanmoedigen. Met onze subsidieregeling willen we klassieke muziek breder toegankelijk maken en aandacht vragen voor bijzonder of nieuw repertoire. Instellingen en zelfstandige makers in de Groningse, klassieke muzieksector kunnen subsidie aanvragen. De volgende aanvraagronde sluit op 1 maart 2023.

Meer informatie op www.provinciegroningen.nl .

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.