Aangeboden door

Subsidie voor streetartfestival in Noord-Nederland

Muurkunst. Foto: Provincie Groningen

In de zomer van 2023 vindt in Noord-Nederland een groot streetartfestival plaats.

Tijdens dit festival maken verschillende kunstenaars muurkunst in Groningen, Leeuwarden, Assen en Emmen. De noordelijke cultuurregio We the North stelt € 180.000 beschikbaar aan Writer’s Block uit Leeuwarden voor de organisatie van dit festival.

Ter plekke

Het Writer’s Block Street Festival is een verzameling van muurkunstwerken op grote lege muren (‘mural street art’) en graffiti. De kunst wordt ter plekke bedacht en uitgevoerd door meerdere kunstenaars uit binnen- en buitenland. Elke stad krijgt tien kunstwerken.

Lokale talenten

Noordelijke talenten krijgen in het project volop de ruimte om naast internationale en nationale kunstenaars aan de slag te gaan. Ze kunnen deelnemen aan workshops en masterclasses en in gesprek met professionals in een ‘college tour’-opzet.

Stap naar professionele loopbaan

Het is de bedoeling dat het festival bijdraagt aan talentontwikkeling, jeugdcultuur en kunst in de openbare ruimte in de vier steden. Naast de subsidie van de cultuurregio moeten de deelnemende gemeenten zelf ook een bijdrage leveren. Het streetart festival sluit goed aan bij de doelstellingen van We the North om jonge talenten een stap te laten zetten naar een professionele loopbaan in de cultuursector. Street art is een kunstvorm die zich kenmerkt door een informele manier van leren. Gerenommeerde artiesten delen op verschillende manieren hun expertise met talentvolle jongeren.

We the North

Het cultuurprogramma We the North is een initiatief van de drie noordelijke provincies en de gemeenten Assen, Leeuwarden, Groningen en Emmen. Het is een noordelijke culturele samenwerking voor talentontwikkeling van makers in de podiumkunsten, popmuziek en beeldende kunst.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nieuws

menu