Twee maanden groot onderhoud N374 Stadskanaal

De provinciale weg N374 wordt in drie fasen afgesloten. Foto: Provincie Groningen

De provinciale weg N374 wordt in drie fasen afgesloten. Foto: Provincie Groningen

Van maandag 24 april tot en met 18 juni vindt er groot onderhoud plaats aan de Nautilusweg (N374) in Stadskanaal.

De provinciale weg krijgt een nieuwe asfaltlaag tussen de afrit van de A.G. Wildervanckweg (N366) en de rotonde bij Nieuw-Buinen. Ook de Buinerbrug in Stadskanaal krijgt een opknapbeurt.

Drie fasen

De provinciale weg N374 wordt in drie fasen afgesloten:

• Fase 1 (24 april - 10 mei): vanaf de aansluiting A.G. Wildervanckweg (N366) tot de rotonde Atlantislaan/Steenhouwer (de rotonde bij de Atlantislaan is in deze fase open)

• Fase 2 (10 mei - 31 mei): vanaf de rotonde Atlantislaan/Steenhouwer tot de rotonde bij het kanaal en de Buinerbrug

• Fase 3 (31 mei - 18 juni): vanaf de Buinerbrug tot de rotonde Dwarsdiep

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de fiets- en voetpaden die langs de weg liggen. Ook de Buinerbrug blijft voor hen toegankelijk. Fietsers en voetgangers moeten rekening houden met enige hinder en oponthoud. De fietspaden die de provinciale weg oversteken zijn tijdens de werkzaamheden gestremd.

Openbaar vervoer

De buslijnen 73, 74 en 75 rijden een alternatieve route via het bedrijventerrein van Stadskanaal. Buslijn 173 rijdt om via de N378 en lijn 24 rijdt via de N379 en Veenstraat in Stadskanaal. Deze wijzigingen in de dienstregeling kunnen per fase anders zijn en worden via Qbuzz gecommuniceerd.

Omleidingsroute

De N374 is per fase afgesloten voor het al het doorgaande gemotoriseerde verkeer. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N366 en N378 richting Veendam en Ter Apel en via de N378 en N379 (provincie Drenthe) richting Gasselternijveen.

Buinerbrug

De Buinerbrug in Stadskanaal krijgt een opknapbeurt tussen 31 mei en 18 juni. De brug wordt schoongemaakt, krijgt een nieuwe verflaag en de slijtlaag op het stalen brugdek wordt deels vervangen. Voor de scheepvaart geldt er oponthoud, de brug wordt eens per uur bediend.

Overige werkzaamheden N378

Als de werkzaamheden aan de N374 zijn afgerond, werken de provincie Groningen en Drenthe aan de Van Boekerenweg/Gasselterstraat (N378). Tussen 19 juni en 2 juli worden er lijnen op de weg aangebracht. Op het Drentse deel van de weg wordt een aantal bushaltes opgeknapt en krijgt de weg een zogeheten ‘streetprint’. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via de vernieuwde N374.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.