Veel belangstelling voor eerste ‘GRO show’ om verhaal van Groningen uit te dragen

Op de eerste GRO show kwamen ruim 130 bezoekers af. Foto: Provincie Groningen

Op de eerste GRO show kwamen ruim 130 bezoekers af. Foto: Provincie Groningen

Wat is het verhaal van Groningen en hoe kunnen we dat gezamenlijk uitdragen? Dat stond centraal tijdens de eerste ‘GRO Show’, in De Graanrepubliek in Bad Nieuweschans.

Het ging om een inspiratiebijeenkomst voor ondernemers, bestuurders, inwoners en professionals uit Oldambt, Stadskanaal, Veendam, Westerwolde en Pekela. In totaal kwamen er ruim 130 gasten op de eerste bijeenkomst af. Er worden ook nog twee andere bijeenkomsten georganiseerd in de overige Groninger gemeenten. De bijeenkomsten zijn onderdeel van de merkstrategie om Groningen gezamenlijk beter op de kaart te zetten.

Er gaat niets boven Groningen

Groningen heeft niet alleen prachtige natuur en een rijke historie, het is ook de provincie van vernieuwing, met veel beginnende bedrijven en kennis- en onderzoeksinstituten. We werken hier aan wereldwijde vraagstukken, zoals de energie- of voedseltransitie. In Groningen is volop ruimte om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te werken aan grote landelijke opgaven. Uit onderzoek blijkt dat dit in de rest van Nederland nog onvoldoende bekend is. Daarom vinden we het belangrijk dat we in Groningen gezamenlijk als overheden, bedrijven en kennisinstellingen vertellen waarom er niets boven Groningen gaat. Hiervoor is een zogeheten ‘merkstrategie’ ontwikkeld met teksten en beelden die deze boodschap uitdragen. De merkstrategie is opgezet door Marketing Groningen, in opdracht van de provincie Groningen, Gemeente Groningen, het Nationaal Programma Groningen en het Akkoord van Groningen.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.