Ontdek de vernieuwde website en nieuwsapp van DVHN: meer dan alleen nieuws

De nieuwe website en nieuwsapp van DVHN zijn ontworpen voor de mobiele telefoon. Hier een impressie van drie naast elkaar geplaatste screenshots van een smartphone.

DVHN heeft een vernieuwde website en nieuwsapp. Het rijke online aanbod van Dagblad van het Noorden wordt nu slimmer en beter gepresenteerd. We hopen dat u dit ook zo ervaart en de nieuwe opzet waardeert. Al is het misschien wel even wennen.

Het is de grootste uitdaging van nieuwssites: de eindeloze stroom aan artikelen zo presenteren dat de lezer alles onder ogen krijgt en tegelijkertijd het overzicht behoudt. De nieuwe opzet van dvhn.nl en onze nieuwsapp poogt daarin te voorzien. Wie op de site of in de nieuwsapp naar beneden scrolt, komt een gevarieerde en verrassende stroom artikelen tegen.

‘Eindeloos verdwalen’

,,We hebben afscheid genomen van de traditionele (kranten)hiërarchie. Wat simpel geformuleerd: de verhalen in volgorde van belangrijkheid achter elkaar zetten. In plaats daarvan laten we ons volledige aanbod in volle rijkdom zien. Nieuws, achtergrondverhalen, podcasts, commentaren, columns, video’s. Maar ook lokale artikelen, lifestyleverhalen, uitgaantips, puzzels, menutips et cetera. Alle genres staan afwisselend door elkaar heen’’, licht adjunct-hoofdredacteur Alfred Meester de vernieuwing toe. ,,We hopen dat lezers eindeloos verdwalen en langer plezier beleven aan de verscheidenheid van al onze producties.’’

Wie dat wil, kan met één druk op de knop ook al het nieuws geordend per sectie tot zich nemen. Bijvoorbeeld het regionieuws uit Drenthe of Groningen, alle podcasts, video’s, dossiers of sport-, economie- en cultuurverhalen. Zo combineert de website het beste van twee werelden.

Mobiele telefoon

Meer dan 80 procent van de lezers neemt het nieuws tot zich via de mobiele telefoon. Het design van website en app zijn daarom speciaal afgestemd op de smartphone. De redactie heeft nu bovendien de mogelijkheid om het nieuws te groeperen. Meester: ,,Bij belangrijke gebeurtenissen kunnen we blokken samenstellen van artikelen met verschillende invalshoeken bij datzelfde nieuws’’.

De komende weken worden de vernieuwde site en app verder fijn geslepen. We zijn bijvoorbeeld nog bezig de vindbaarheid van vaste rubrieken en columns te verhogen. Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties? We horen het graag! Mail naar: hoofdredactie@dvhn.nl

Stel je eigen gemeente in

De vernieuwde website van DVHN biedt ook meer ruimte aan lokale verhalen. De redactie werkt samen met de redacties van de nieuws- en weekbladen in Drenthe, Groningen en de kop van Overijssel. Lezers kunnen hun eigen gemeente instellen en krijgen dan het nieuws uit die gemeente voortaan in een apart nieuwsblok voorgeschoteld. Stelt hier je favoriete gemeente in en blijf op de hoogte van alle gebeurtenissen in eigen omgeving.