DVHN zet schijnwerper op misdaadwereld in Noord-Nederland met nieuwsbrief en podcast

Onze specialisten hebben enorm veel kennis van de misdaadwereld in Friesland, Drenthe en Groningen. Ze praten dagelijks met bronnen, signaleren trends in de rechtbank en volgen zaken op de voet.

Onze specialisten hebben enorm veel kennis van de misdaadwereld in Friesland, Drenthe en Groningen. Ze praten dagelijks met bronnen, signaleren trends in de rechtbank en volgen zaken op de voet. Foto: Shutterstock

Midden in de nacht een telefoontje krijgen, in je auto springen en richting een heftig incident rijden. Niet elke verslaggever doet dat graag. Logisch, je hebt een portie doorzettingsvermogen nodig, bevlogenheid en een goede regenjas. Daarbij is praten met slachtoffers, nabestaanden of daders een uitdaging.

Zelfs op een redactie bestaat zowel bewondering als verbazing over de misdaad- en rechtbankjournalisten. Een vak apart. Maar wel een bijzonder vak apart. Journalisten controleren de rechtelijke macht en de politie, ze informeren lezers over het opsporingsproces, de rechtbank en criminaliteit in het algemeen. Hierdoor zetten we de schijnwerper op een vaak onzichtbaar proces. Niet vaak zit je als noordeling vooraan bij een rechtszaak, kijk je bij een plaats delict of praat je met slachtoffers. Onze verslaggevers brengen die verhalen bij de lezer.

Ze spitten dossiers door

Hierdoor hebben onze specialisten enorm veel kennis van de misdaadwereld in Groningen, Drenthe en Friesland. Ze praten dagelijks met bronnen, signaleren trends in de rechtbank en volgen veel zaken op de voet. Ze spitten dossiers door en bellen in de regen bij omstanders aan. De verhalen publiceren we op onze websites en kranten. Maar in het team leefde de wens om meer te doen met deze kennis. En nu is het eindelijk zover: Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden bundelen de krachten en starten een gezamenlijke podcast en wekelijkse nieuwsbrief.

Dat werkt als volgt.

Elke week stelt het crime-team, zoals deze groep verslaggevers inmiddels heet op de redacties, een nieuwsbrief samen met de beste misdaadverhalen van onze titels DVHN en LC. Ook zorgen we voor een persoonlijk voorwoord van een verslaggever en kondigen we de nieuwe aflevering van de podcast Radio Ramkraak aan. Abonnees krijgen dit hele pakketje met misdaadverhalen uit Noord-Nederland rechtstreeks in de mailbox. Mooie deal toch? Alleen nog even inschrijven (zie inzet).

Schrijf u in voor de crimenieuwsbrief

Alvast (gratis) lid worden van de nieuwsbrief over misdaad in Groningen, Drenthe en Friesland? Dat kan via deze link . De eerste nieuwsbrief verschijnt binnenkort. Op 7 april volgt de eerste podcast.