‘Kanon’ en legendarische spits Bert Strating over zijn vele doelpunten en de liefde voor zijn club: Emmen zit in mijn hart

Geboren Emmenaar Bert Strating (82), bijgenaamd ‘het kanon’, werd tot zijn blijde verrassing genomineerd voor de positie van midvoor van ‘het beste elftal aller tijden’ van FC Emmen. Maar de keus van het publiek viel met Michel van Oostrum op iemand van de jongere generatie. Die is immers bij de club met 186 doelpunten de absolute topscorer. Of toch niet? ,,Ik heb er zeker 230 of 240 gemaakt’’, beweert Strating.

Bert Strating (links) in het stadion van FC Emmen.

Bert Strating (links) in het stadion van FC Emmen.

Voetbalcommentator Evert ten Napel ging toen hij als jonge verslaggever onder leiding van chef sport Wil van Beveren bij de Emmer Courant werkte vaak naar wedstrijden van de amateurs van vv Emmen kijken. Daarbij raakte hij danig onder de indruk van midvoor Bert Strating, die de ballen er schijnbaar moeiteloos in schoot. ,,Hij was een legendarische midvoor. Ik zie hem nog die doelpunten maken. Hij knalde ze er van 40 meter zomaar in. Een fenomeen’’, zei de geboren Klazienavener toen hij Strating voor ‘het beste elftal aller tijden’ van FC Emmen nomineerde.

Nieuws

menu