EK-prognose van de in Duitsland woonachtige voetbalfan Harjan Pat: ‘Klaar met bondscoach Joachim Löw'

Iedere dag laat iemand op deze plek zijn licht schijnen over het EK voetbal en doet een voorspelling over de wedstrijden die deze dag gespeeld worden. Vandaag: de in Duitsland woonachtige voetbalfan Harjan Pat.

Harjan Pat

Harjan Pat

Voor mijn gevoel leeft het EK nog niet echt in Duitsland. Ik zie nog weinig vlaggetjes en normaal gesproken wordt aan mij als Nederlander in de weken voor het toernooi een paar keer gevraagd hoe vaak wij nou wereldkampioen zijn geworden, maar ook dat gebeurt maar weinig.

Dat het niet leeft, heeft te maken met het feit dat de Duitsers helemaal klaar zijn met bondscoach Joachim Löw. Ze vinden dat Duitsland in een onherkenbaar systeem speelt, Löws selectiebeleid raar is en de persconferenties vreemd zijn. Kortom, de verwachtingen zijn laag. Het cynisme in Duitsland viert hoogtij.

Duitsers zijn eigenlijk omgekeerde Nederlanders. Wij denken elk eindtoernooi wel te kunnen winnen. Het maakt niet uit of jongens als Joël Veltman of André Ooijer in de selectie zitten. De Duitsers hebben vaak juist een heel goede selectie, maar boren niet zo hoog van de toren , zoals we dat in Schoonebeek zeggen.

Ik heb daarover nagedacht en het heeft volgens mij te maken met de Eerste Wereldoorlog. Dat zou ein frischer, fröhlicher Krieg worden, dachten de Duitsers. Het idee was om op maandag Europa te veroveren en op dinsdag weer thuis aan de schnitzel te zitten. Dat liep even anders. Het duurde jaren en de Duitsers trokken bovendien aan het kortste eind. Ik denk dat ze sindsdien in Duitsland wat voorzichtiger zijn in hun verwachtingen.

Voorspellingen

Hongarije-Frankrijk 0-3 Frankrijk heeft een fantastische selectie en is na Italië mijn favoriet.

Portugal-Duitsland 1-1 Ik denk dat Duitsland met vier punten tweede of derde in de poule wordt.

Spanje-Polen 0-1 Robert Lewandowski gaat het doen.

Italië-Wales 3-0 Italië is mijn topfavoriet. Die winnen alles met 3-0, dus deze wedstrijd ook.

Zwitserland-Turkije 1-1 Dat zou mooi zijn voor Nederland, dan ontlopen ze poule F in de achtste finale.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu