Rentree van zeilster Annemieke Bes uit Groningen in Ocean Race van korte duur. 'Ik had meteen door dat er iets goed mis was'

De schade aan de boot van Holcim-PRB is aanzienlijk. Annemieke Bes (foto) en haar teamgenoten zijn de afgelopen dagen in Brazilië druk bezig geweest om de boel klaar te maken voor transport.

De schade aan de boot van Holcim-PRB is aanzienlijk. Annemieke Bes (foto) en haar teamgenoten zijn de afgelopen dagen in Brazilië druk bezig geweest om de boel klaar te maken voor transport. Foto: Georgiasphoto & Holcim-PRB

Annemieke Bes telde de dagen af totdat ze haar rentree kon maken in de Ocean Race. De 45-jarige zeilster uit Groningen stapte aan boord bij het Franse team Holcim-PRB voor de vierde etappe van de iconische zeilwedstrijd, maar haar comeback verliep volledig anders dan ze voor ogen had. Na een aantal dagen moest ze de strijd al staken.

Holcim had de wind zowel letterlijk als figuurlijk in de zeilen. Het team, dat het algemeen klassement aanvoert, lag er ook in de vierde etappe weer uitstekend voor en ging zelfs aan de leiding. „We hadden heel goede eerste dagen achter de rug”, blikt Annemieke Bes vanuit Rio de Janeiro terug. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor haar team, maar afgelopen weekeinde ging het plotseling volledig mis. „Ik was net klaar met wachtlopen en onderweg naar mijn bunker om even te gaan slapen”, vervolgt Bes. „Een paar tellen later hoorde ik een klapperend geluid, gevolgd door heel wat gekraak. Het duurde niet lang voordat de Franse scheldwoorden me om de oren vlogen. Toen had ik natuurlijk meteen door dat er iets goed mis was. Het was een onwerkelijk moment.”

Noodsignaal

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's