Annemieke Bes uit Groningen staat te trappelen om weer aan de belangrijkste zeilwedstrijd ter wereld deel te nemen. ‘Dit is veel te gaaf om te laten schieten’

Annemieke Bes maakt haar rentree in de Ocean Race. Ondanks de voor haar inktzwarte editie van 2017-2018 kijkt ze er enorm naar uit om weer mee te doen aan de wereldberoemde zeilwedstrijd.

Annemieke Bes maakt haar rentree in de Ocean Race. Ondanks de voor haar inktzwarte editie van 2017-2018 kijkt ze er enorm naar uit om weer mee te doen aan de wereldberoemde zeilwedstrijd. Foto: Team Holcim-PRB

Annemieke Bes hoefde niet lang na te denken toen ze werd gebeld met de vraag of ze aan boord wil stappen voor de vierde etappe van de Ocean Race. De 45-jarige Groningse ademt zeilen en dus had ze haar antwoord panklaar. „Dit is veel te gaaf om te laten schieten.”

Wanneer de Groningse Annemieke Bes telefonisch vanuit Brazilië haar verhaal doet, komt ze net voor de eerste keer van de boot af. „Ik ben heel blij”, klinkt het opgetogen. „Het was slecht weer en daardoor kon ik gelijk zien hoe de boot in dat soort omstandigheden reageert. Het ging echt goed. Dit is een hoopvol begin.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's