3x3 basketballers hopen critici toch overtuigd te hebben. Jessey Voorn: 'Al weet ik dat er veel azijnzeikers zijn in Nederland'

De Nederlandse 3x3 basketballers hopen dat ze de sport, ondanks het mislopen van een medaille, op de kaart hebben gezet. Oranje verloor in de kwartfinales met 21-19 van Rusland en is daardoor uitgeschakeld.

Foto:

Foto: ANP

,,We zijn niet efficiënt geweest met onze tweetjes, dat was het probleem van vandaag”, zei oud-Donar-speler Jessey Voorn (31) na de uitschakeling. ,,En als je de tweetjes van de tegenstander niet kunt stoppen, dan win je geen wedstrijden op dit niveau.” Eerder op de teleurstellend verlopen dag had de 3x3 ploeg al verloren van Letland.

De Nederlandse 3x3 basketballers hadden vooraf heel duidelijk hun zinnen gezet op een medaille. ,,Tien seconden nadat we ons hadden gekwalificeerd, zei ik direct: we gaan voor goud. En dat was niet onmogelijk”, beweerde Voorn, die met zijn ploeg vier nederlagen leed.

,,We kwamen hier niet om vakantie te houden. We gingen voor goud en alles daar onder was niet genoeg. Basketbal is een sport van momenten en op dit moment hebben we niet gedaan wat onze kracht is.”

3x3 basketbal maakte voor het eerst onderdeel uit van het olympische programma. Voorn wilde niet zeggen hoe de toekomst van de Nederlandse ploeg eruit ziet. Hij hoopt wel dat hij mensen enthousiast heeft gemaakt voor de sport.

'Dit is meer dan op straat een balletje gooien'

,,Dit is meer dan op straat een balletje gooien. Het is een slopend en tactisch spelletje dat je moet spelen zonder coach. Ik hoop dat veel kinderen hier naar hebben gekeken. Al weet ik dat er veel azijnzeikers zijn in Nederland”, aldus Voorn.

,,We hebben de commentaren gezien dat het geen basketbal is, maar hebben ons er niks van aangetrokken. We hebben geprobeerd iets moois neer te zetten. Het was een eer om met Nederland op mijn rug te spelen en ik ben echt van het spelletje gaan houden.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu