Sonja Steenmeijer herinnert zich die ene race van 70 jaar geleden met haar roeiploeg nog als de dag van gisteren. 'Sta nog steeds op voor zeven uur en doe mijn yoga en oefeningen'

De Hunze-vier-met-stuurman was de eerste Groninger sportploeg die zeventig jaar geleden een internationaal kampioenschap behaalde. Sonja Steenmeijer, nu 91 jaar oud, zat op slag van de boot die in Mâcon Europees kampioen werd. Zij is de enige uit de ploeg die nog in leven is.

 De succesvolle boot in 1951, met (vlnr) Lien Veenstra, Willy Bonset, Toos van Waning, Sonja Steenmeijer en stuurvrouw Frouk de Vries.

De succesvolle boot in 1951, met (vlnr) Lien Veenstra, Willy Bonset, Toos van Waning, Sonja Steenmeijer en stuurvrouw Frouk de Vries. Foto: Interserv

De nu 91-jarige Sonja Steenmeijer zat op slag van de boot die in Mâcon Europees kampioen werd. Zij is de enige uit de ploeg die nog in leven is. Nooit eerder had een Groninger sporter (man of vrouw) voor 1951 een internationaal kampioenschap gewonnen. Hoe bijzonder het was, bleek onder meer uit de belangstelling die vrouwenploeg ook vanaf de kant ondervond.

Trainingen trokken veel bekijks

Nieuws

menu