AC Milan praat met LA Galaxy over De Jong

AC Milan praat met LA Galaxy over De Jong ANP

Nigel de Jong kan in de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS aan de slag bij Los Angeles Galaxy. Directeur Adriano Galliani van AC Milan bevestigde zondag voorafgaand aan de Milanese derby tegen Internazionale in gesprek te zijn met de Amerikaanse topclub, die de afgelopen vijf jaar drie keer kampioen werd. ,,We zijn in onderhandeling, maar het is nog niet rond'', zei Galliani op de Italiaanse televisie.

De Jong (31) behoorde niet tot de selectie van trainer Sinisa Mihajlovic voor de derby tegen Inter. De Amsterdamse middenvelder verlengde afgelopen zomer zijn contract bij AC Milan nog tot medio 2018 en ging als aanvoerder van de 'Rossoneri' het seizoen in. De Jong raakte echter al snel zijn basisplaats kwijt en kwam pas vijf keer in actie in de Serie A.

Als De Jong naar de Verenigde Staten verhuist, komt de 81-voudig international in de selectie van LA Galaxy heel wat bekende gezichten tegen. Onder anderen Steven Gerrard, Robbie Keane, Giovani Dos Santos en sinds kort Ashley Cole en Jelle Van Damme staan onder contract bij de Amerikaanse formatie.

Nieuws

menu