ACV begint met knappe zege op FC Lisse

Na succes in het bekertoernooi, ACV won vorige week met maar liefst 5-1 van Hollandia, kenden de Assenaren ook een vliegende start in de derde divisie.

Mark Jagt van ACV in duel.

Mark Jagt van ACV in duel. Foto: Dijks Fotografie

In Lisse versloeg het knap de plaatselijke FC, op voorhand een van de topploegen in de klasse.

Slotfase

De zege kreeg gestalte in de slotfase, toen aanwinst en oud-prof Freddy Quispel een voorzet op maat gaf aan Gijs Jasper. Die schoot via de binnenkant van de paal de winnende 3-2 binnen in de bollenstreek. Het was een mooi slotstuk aan een enerverend duel, waarin de Drenten zich de betere ploeg toonden.

Dat vertaalde zich in de eerste helft al snel in een doelpunt, want al na acht minuten spelen was het raak. Boy Spijkerman speelde Justin Mulder vrij en die wist wel raad met het kansje: 0-1. ACV bleef voor de thee de betere ploeg, maar toch was het de thuisploeg die met een voorsprong ging rusten. Halverwege de eerste helft kwamen ze langszij en vlak voor rust schoten ze ook de 2-1 achter keeper Ben Wormmeester.

Droomstart

De Assenaren lieten zich in het tweede bedrijf niet uit het veld slaan. Andermaal acht minuten nadat de scheidsrechter het duel in gang had gezet, was het weer gelijk. Uit een corner van Quispel volleerde Nande Wielink van binnen de zestien beheerst raak.

ACV stelde zich niet tevreden met een punt en ging op zoek naar de winnende. Die kwam er dus vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd. In blessuretijd moest Ben Wormmeester nog flink aan de bak, maar dat deed hij met verve, waardoor de Assenaren een droomstart van het seizoen kennen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu