ACV krachtig door naar tweede voorronde bekertoernooi. Ploeg uit Assen wint met 5-1 tegen Hollandia in Hoorn

Wilskracht, snelheid en vaardigheid. Het lijkt op een slogan, maar het waren de eigenschappen die ACV naar de tweede voorronde van de TOTO KNVB beker brachten. Met een overtuigende 5-1 uithaal bij Hollandia in Hoorn.

ACV is klaar voor de competitie, die komende zaterdag van start gaat.

ACV is klaar voor de competitie, die komende zaterdag van start gaat. Foto: Dijks Fotografie

De oefennederlaag eerder tegen Be Quick 1887 zorgde voor een tik in het vertrouwen bij ACV. Maar, zo verklaarde trainer Fred de Boer: ,,Je moet van je nederlagen niet te veel van slag raken en je overwinningen niet te groot maken.’’ Deze bijna filosofische benadering had De Boer er in de aanloop van deze bekerwedstrijd goed bij zijn spelers ingekregen. ,,Dit is een serieuze krachtmeting voor ons, we willen echt verder in dit mooie bekertoernooi. ‘’

Sterk en gedreven start

Dus startten de Assenaren sterk en gedreven op het fraai aan de boorden van het IJsselmeer gelegen Juliana-sportpark in Hoorn tegen Hollandia, dat op hetzelfde niveau speelt als ACV: derde divisie, maar dan de zondag-klasse. Het duel boeide vanaf acquit. Waarbij de nieuwe mogelijkheden van ACV direct naar voren kwamen. Vooral door de komst van het aanvalsduo Freddy Quispel en Niels Grevink kan De Boer bouwen op echte wapens. Quispel als scorend ‘duveltje’ en Grevink die power en snelheid combineert. Compact spelen kan, sterk vanuit de omschakeling zeker ook. En dat is een mooie combinatie.

Toch nam Hollandia de leiding, toen er zomaar een gapend gat viel in de Asser defensie. ,,Tegen de verhouding, toen al’’, vond De Boer. Even was ACV lichtelijk van slag, maar herstelde op slag van rust. Kwikzilver Quispel tikte een balletje knap binnen voor een 1-1 ruststand.

Overrompeling

De tweede helft was totaal voor de Assenaren. Met een heuse overrompeling werd de thuisploeg gekraakt. Met twee snelle treffers van Grevink en weer Quispel lag het bekertreffen al snel in de juiste plooi. Dit liet ACV zich niet meer afnemen, dat was wel duidelijk. Waar de thuisploeg afhaakte in fysiek en mentaal opzicht, denderden de Assenaren sterk door. Hollandia vond nergens een antwoord op de power en snelheid van ACV. Dat zich dat vertaalde in nog twee treffers, was daarvan het logische gevolg. Eentje in eigen doel en als kers op de zoete Asser taart nog een fraaie voltreffer van invaller Mark Jagt, die de moegestreden Niels Grevink in het laatste kwartier was komen vervangen.

ACV is klaar voor de competitie, die komende zaterdag van start gaat. Dat maakte het keurkorps van De Boer wel duidelijk. De trainer zelf hield zich vooral aan zijn eigen filosofie: maak je succes niet te groot. ,,Ja, dit ging naar behoren vandaag. Daar kunnen we wel wat mee. Maar de ploeg is nog jong, dus is succes geen vanzelfsprekendheid. We gaan verder in de beker, dat is prima. Half september volgt deel twee. Maar nu komt eerst de competitie.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu