ADO Den Haag is invaller Malone dankbaar

ADO Den Haag is invaller Malone dankbaar ANP

ADO Den Haag en NEC hebben zondag het publiek niet kunnen vermaken. Het teleurstellende duel leek terecht in 0-0 te eindigen. Invaller Dion Malone besliste in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd echter anders: 1-0.

Beide ploegen moesten het in het ADO-stadion, waar enkele grote spandoeken hingen met negatieve teksten over de Chinese eigenaar Wang Hui, zonder een belangrijke aanvaller doen. Bij ADO ontbrak Ruben Schaken door een knieblessure. De thuisploeg trad mede daardoor tegen NEC met slechts twee spitsen aan (Mike Havenaar/Edouard Duplan).

De Nijmeegse formatie miste clubtopscorer Christian Santos door een schorsing. Door zijn absentie kon Jay-Roy Grot (18) debuteren in het basisteam van NEC.

Laag tempo

Misschien wel door het ontbreken van Schaken en Santos maakte zowel ADO als NEC een vrijwel machteloze indruk. In een laag tempo dwongen beide ploegen nauwelijks kansen af. Namens de bezoekers was Anthony Limbombe in de twaalfde minuut even gevaarlijk. Uit één van de weinig vloeiende aanvallen tikte de Belgische spits de bal net naast. Bij de thuisploeg verzuimden Havenaar en Kevin Jansen in de 28e minuut doeltreffend uit te halen.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. De enige doelpoging in het eerste kwartier kwam op naam van Limbombe, die van enige afstand doelman Martin Hansen testte. Met de komst van vleugelspits Ludcinio Marengo, voor middenvelder Thomas Kristensen, trachtte ADO-trainer Henk Fraser zijn ploeg vanaf de 57e minuut wat meer aanvalskracht te geven. Ook in het laatste half uur straalden beide teams echter voornamelijk onmacht uit. Het povere duel kreeg dankzij Malone echter nog wel een verrassende winnaar: 1-0.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu