ADO-trainer Pardew: zou nooit bonus willen ontvangen

ADO-trainer Pardew: zou nooit bonus willen ontvangen ANP

Trainer Alan Pardew van ADO Den Haag spreekt tegen dat hij een bonus ontvangt omdat zijn club in de eredivisie blijft. Geruchten over die extra beloning verschenen in Britse media nadat de KNVB vrijdag besloot de competitie vanwege de coronacrisis te beëindigen zonder clubs te laten promoveren of degraderen.

"Onzin", maakt de coach duidelijk op de website van ADO. "Als ik formeel gezien al recht zou hebben op een bedrag, zou ik dat nooit willen ontvangen. In deze lastige periode zou ik een eventuele bonus altijd teruggeven aan de club, die er vast en zeker een goede bestemming voor kan vinden."

Pardew werd in december aangesteld bij ADO Den Haag en kreeg de opdracht de club te behoeden voor degradatie. Hij haalde zes punten uit zijn eerste acht duels. De Haagse club is op de zeventiende plaats geëindigd in de afgebroken eredivisie. "Natuurlijk is er sprake van opluchting, maar bescheidenheid is op zijn plaats", zegt Pardew. "Hoewel we nog het geloof hadden dat we onze missie konden volbrengen, stonden we er niet goed voor en zullen we nooit weten of het ons gelukt was."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu