ADO zet assistenten Santoni en Hoogendorp terug naar jeugdtak

ADO zet assistenten Santoni en Hoogendorp terug naar jeugdtak ANP

ADO Den Haag heeft assistent-trainers Michele Santoni en Rick Hoogendorp teruggezet naar de jeugdopleiding. Hoe de rollen van het tweetal dat hoofdtrainer Aleksandar Rankovic assisteerde worden ingevuld, wordt later duidelijk.

"Het is een vervelend, maar noodzakelijk besluit. Het is de uitkomst van diverse interne gesprekken, waarvan de inhoud uiteraard binnenskamers blijft. Wij zien dit als een vereiste om meer rust te creëren. In de komende periode blijven we met alle technische schakels binnen de club in gesprek, zodat we ons met zijn allen maximaal kunnen inzetten voor dat ene belangrijke doel: in de eredivisie blijven", aldus Martin Jol, hoofd van het zogenoemde Technisch Hart.

ADO Den Haag staat na zeven duels op de vijftiende plek in de eredivisie. "Op basis van de eerste maanden van het seizoen, de wisselwerking binnen de staf en interne gesprekken is er geconcludeerd dat het op dit moment beter is om de technische staf van het eerste elftal te verkleinen. Een besluit in het belang van de club", aldus algemeen directeur Mohammed Hamdi.

Een keer gewonnen

Richard Knopper is na het terugzetten van Santoni en Hoogendorp de enige overgebleven assistent-trainer bij het eerste elftal.

ADO Den Haag heeft dit seizoen pas één keer gewonnen. Komende zondag is FC Twente de tegenstander in Den Haag.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu