AS Roma weet thuis niet te winnen van gedegradeerd Venezia

AS Roma weet thuis niet te winnen van gedegradeerd Venezia ANP

Het is AS Roma in de Serie A niet gelukt van het gedegradeerde Venezia te winnen. De tegenstander van Feyenoord in de finale van de Conference League kwam in het eigen Stadio Olimpico niet verder dan 1-1.

De Nigeriaan David Chidozie Okereke bracht de bezoekers al in de eerste minuut aan de leiding met een kopbal en pas een kwartier voor tijd kwam AS Roma op gelijke hoogte via de na een uur ingevallen Eldor Sjomoerodov. In de rust kwam ook Rick Karsdorp in de ploeg bij de Romeinen.

AS Roma staat zesde en loopt de kans te worden ingehaald door Fiorentina en Atalanta, die nog een duel tegoed hebben. Voor Roma, dat mogelijk naast plaatsing voor Europees voetbal via de competitie grijpt, staat alleen nog de uitwedstrijd tegen Torino op het programma.

Op 25 mei nemen AS Roma en Feyenoord het tegen elkaar op in de eindstrijd in Tirana. Feyenoord komt zondag, thuis tegen FC Twente, voor het laatst in actie in aanloop naar de finale. De winnaar van die wedstrijd ontvangt een ticket voor de Europa League.

Venezia, waar Ridgeciano Haps onder contract staat, kan met nog één wedstrijd te gaan niet meer hoger dan plek 18 eindigen.

Nieuws

menu