AZ en PSV scharen zich achter Ajax en willen stoppen met het seizoen

Foto: BSR Agency

Na Ajax hebben AZ en PSV ook bij de KNVB aangegeven te willen stoppen met dit seizoen. Dat hebben beide clubs zojuist tijdens het telefonisch overleg met alle clubs kenbaar gemaakt.

Ajax liet zich vanochtend bij monde van Marc Overmars al duidelijk horen over hun standpunt. De Amsterdammers vinden dat er een streep onder het huidige seizoen moet. Inmiddels is die opvatting ook in Alkmaar en Eindhoven van toepassing. Zowel AZ als PSV heeft de KNVB het advies gegeven om te stoppen met dit seizoen.

Eerder vandaag hadden beide clubs een telefonisch overleg met Ajax. Daarin schaarden AZ en PSV zich achter de woorden van de Amsterdamse clubleiding. Ze zullen dan ook samen optrekken en dat is zojuist in het overleg met alle clubs nog eens herhaald.

,,Wij snappen als geen ander dat dit een zeer lastig besluit zal zijn”, zegt Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, op de website van de Alkmaarse club. ,,Maar wij vinden de huidige corona-situatie dusdanig zorgwekkend dat het uitspelen van het restant van de wedstrijden zonder publiek voor ons van ondergeschikt belang is. Er is bovendien nog teveel onzekerheid over hoe het coronavirus zich verder zal ontwikkelen.”

'Wij zitten in de regio die het hardste getroffen is'

Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, sluit zich daarbij aan. ,,Wij vinden het op geen enkele manier te verantwoorden om het restant van de wedstrijden uit te spelen. Ten eerste omwille van de volksgezondheid. Dat is het allerbelangrijkste. Wij zitten in de regio die het hardste getroffen is. Bijna iedereen kent wel iemand die ziek is, ziek is geweest of overleden is. Dan heeft voetbal geen prioriteit meer. Daarnaast zijn we van mening dat het doorspelen in de zomer, zoals de UEFA gisteren heeft voorgesteld, niet haalbaar is. Wat doen we dan bijvoorbeeld met spelers die tot en met 30 juni onder contract staan? En zo zijn er nog wel meer niet te beantwoorden vraagstukken.”

De KNVB heeft in de tussentijd alle clubs uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie uitgenodigd voor een videoconferentie. De nationale voetbalbond wil de verenigingen uit het betaald voetbal komende dinsdag bijpraten over de gevolgen van de twee scenario’s die nu nog voor de rest van het seizoen op tafel liggen. Of dat daadwerkelijk nog veel zal opleveren, is de vraag nu Ajax, AZ en PSV geen heil meer zien in uitspelen van de competitie.

Nieuws

Meest gelezen

menu