AZ snel klaar met Cambuur

AZ snel klaar met Cambuur ANP

AZ heeft na de eclatante zege op Feyenoord de stijgende lijn doorgetrokken. Dat was woensdagavond tegen SC Cambuur overigens een koud kunstje: 3-1. De ploeg van coach John van den Brom was na twintig minuten al klaar met de Friezen.

Toen stond het 3-0 door doelpunten van Vincent Janssen (twee) en Joris van Overeem. De ruststand had ook 6-0 of 7-0 kunnen zijn. De tegentreffer van Martijn Barto was fraai maar betekende geen kentering.

Willem II had eerder op de dag de aanvalsangel er bij Cambuur uitgetrokken door topscorer Bartholomew Ogbeche naar Tilburg te halen. Barto deed in Alkmaar hard zijn best de Nigeriaan als diepe spits te vervangen maar stond er vaak alleen voor. Trainer Henk de Jong zag al snel in dat het gehoopte bonuspuntAZ verloor nog nooit van Cambuureen illusie was.

Stiftje

Zijn besluit Tom Hiariej voor het eerst een basisplaats te geven was ongelukkig. De rechtsachter werd al na anderhalve minuut voorbijgesneld door Dabney Dos Santos. Diens voorzet bereikte feilloos een uitschuifbeen van Janssen. Dezelfde aanval werd later nog een keer gekopieerd.

Tussendoor had ook Van Overeem, de op de plek speelde van de zieke Markus Henriksen, succes met een stiftje. Hij miste een vergelijkbare de kans op 4-0. Janssen zag een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd door een grensrechter met haviksogen.

Gemakzucht

Na een dik halfuur sloeg de verveling toe. Het krachtsverschil was zo groot dat bij AZ gemakzucht binnen sloop. Barto gaf vlak voor de pauze wel een waarschuwingssignaal. Zijn schot ging via doelman Sergio Rochet tegen de lat. Een echte wedstrijd wilde het daarna niet meer worden.

De thuisclub hoefde niet, al had Janssen voordat hij plaatsmaakte voor Robert Mühren zijn productie graag opgevoerd tot veertien goals of meer. Cambuur kon niet, ook niet met vers bloed vanaf de reservebank, ook niet na de rake uithaal van Barto.

Nieuws

Meest gelezen

menu