Aanvaller Bergwijn vraagteken bij Tottenham Hotspur

Aanvaller Bergwijn vraagteken bij Tottenham Hotspur ANP

Het is twijfelachtig of Steven Bergwijn zondag met Tottenham Hotspur kan meedoen in de topwedstrijd in de Premier League tegen Chelsea. Vermoedelijk is de Nederlandse international nog niet voldoende hersteld van een enkelblessure, die hij donderdag in het Europese duel met Stade Rennes (2-2) opliep. Bergwijn verliet al na een half uur het veld in Frankrijk.

Lucas Moura viel in de wedstrijd in de groepsfase van de Conference League ook geblesseerd uit en hij heeft waarschijnlijk eveneens wat langer rust nodig. Daarnaast zijn aanvaller Son Heung-min en de verdedigers Eric Dier en Ryan Sessegnon zeker niet inzetbaar. Japhet Tanganga ontbreekt wegens een schorsing.

Volgens trainer Nuno Espirito Santo is er sprake van een medische crisis bij de Spurs. "Het is pijnlijk om te zien dat er zoveel spelers niet beschikbaar zijn. Zeer vervelend. De medische staf doet er alles aan, maar het zijn zware tijden voor ons."

Tottenham leed het afgelopen weekeinde na drie overwinningen de eerste nederlaag in de Premier League, tegen Crystal Palace.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu