Aanvoerder Dumfries: spelers bereid PSV te helpen

Aanvoerder Dumfries: spelers bereid PSV te helpen ANP

Denzel Dumfries denkt dat de kans groot is dat de leiding van PSV en de spelers een akkoord bereiken over een salariskorting. "Je probeert met z'n allen mee te denken en te komen tot een zo goed mogelijke oplossing. Voor iedereen is het anders. Je merkt wel dat iedereen begrijpt wat de ernst van de situatie is. De boodschap naar elkaar overbrengen is soms wel lastig, omdat de overleggen voornamelijk via video gaan", zei de aanvoerder maandag op sportcomplex De Herdgang, waar de trainingen in aangepaste vorm sinds een week zijn hervat.

Algemeen directeur Toon Gerbrands vertelde vorige maand al dat de directie 20 procent van het salaris gaat inleveren. Hij hoopt dat spelers de club nu financieel ook willen helpen. Dumfries: "Iedereen heeft zijn eigen emoties en denkwijze. Tot nu toe merk ik dat we bereid zijn met elkaar het gesprek aan te gaan en mee te denken en ideeën te delen."

Dumfries maakte zondag 8 maart in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (0-1) het voorlopig laatste doelpunt in de eredivisie. "Het is heel apart om nu hier zo te staan. Ik had nooit verwacht dat dit zou kunnen gebeuren. In het begin was er de twijfel: gaan we later weer door of niet? Dan ben je nog vol in training voor jezelf. Vervolgens krijg je te horen dat het niet doorgaat tot september. Dat vraagt een ander soort discipline en motivatie. Dat is best lastig."

Redelijk seizoen

De Oranje-international kon als een van de weinige PSV'ers terugkijken op een redelijk seizoen. Soms droomde hij van een stap hogerop, maar daar is Dumfries nu even niet mee bezig. "Je merkt wel dat het wat onzekerder wordt. Je weet niet echt wat er allemaal gaat gebeuren. Ik ben er vrij rustig onder. Ik vind het een eer om voor PSV te spelen."

Dumfries kijkt uit naar het nieuwe seizoen, met Roger Schmidt als nieuwe trainer. De rechtsback gruwelt wel van de gedachte van het spelen in lege stadions. "Als ik eraan denk, vind ik het al verschrikkelijk. Voor alle mensen. Voor kinderen die met hun ouders naar het stadion gaan bijvoorbeeld. En voor alle mensen die hartstochtelijk met hun club meeleven. Dat gevoel kunnen ze nu voorlopig niet meer meemaken."

Veel zaken over het vervolg van het Nederlandse voetbal zijn nog onduidelijk. Dumfries: "De onzekerheid maakt het zo lastig. Veel mensen hebben andere problemen, die veel zwaarder zijn. Het is zeker een tijd van bezinning."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu