Aanvoerder Jeroen Veldmate van FC Emmen ruikt de promotie na overwinning op Jong AZ: 'Wij gaan naar Dordrecht om de klus te klaren'

Interview met Jeroen Veldmate na FC Emmen - Jong AZ.

Een tijd lang heeft Jeroen Veldmate het op een afstandje proberen te houden, maar nu kan de aanvoerder van FC Emmen er toch echt niet meer omheen. „Het komt nu wel heel dichtbij.”

Bij een overwinning op FC Dordrecht komende vrijdag, verzekert FC Emmen zich van een plekje in de eredivisie. „En dan gaan wij daarna nog door voor die eerste plek”, zegt Jeroen Veldmate vrijdagavond na afloop van de zege op Jong AZ. „Ik ben super blij met de overwinning en super blij met waar we nu staan, maar we willen gewoon iets tastbaars.”

Inzetbaarheid Veldmate onzeker

Het is nog onzeker of Veldmate er volgende week bij is in Dordrecht. De verdediger verliet aan het begin van de tweede helft geblesseerd het veld. Het voelt volgens hem niet als een spierscheur, maar met zekerheid kan hij het nog niet zeggen. „Vorig jaar heb ik de promotiewedstrijd met Go Ahead Eagles gemist. Ik doe er alles aan dat nu te voorkomen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu