Achtvoudig Oranje-international Ricardo van Rhijn kiest voor FC Emmen

Ricardo van Rhijn poseert in het shirt van zijn nieuwe club: FC Emmen. Foto: FC Emmen

FC Emmen heeft Ricardo van Rhijn voor één jaar aan zich weten te binden. De 29-jarige verdediger was transfervrij na zijn vertrek bij SC Heerenveen.

Van Rhijn kwam eerder uit voor Club Brugge, AZ en Ajax. In dienst van de Amsterdammers speelde hij 163 wedstrijden. Daarnaast kwam hij achtmaal in actie voor Oranje. De geboren Leidenaar brak in 2011 bij Ajax door als rechtsback, maar kan ook uit de voeten als centrale verdediger; de positie waar hij zich bij Emmen op gaat richten.

Champions League-ervaring

Emmen-voorzitter Ronald Lubbers: „Met Ricardo halen we een zeer ervaren speler binnen die bovendien zelfs in de Champions League heeft gespeeld en meerdere prijzen heeft gewonnen. Wij zijn ervan overtuigd dat zijn kwaliteiten achterin, zowel op de vleugel als centraal, een enorme toegevoegde waarde zullen zijn voor de ploeg.”

Gewenste keeper

Eerder vandaag maakte FC Emmen al bekend dat het met Felix Wiedwald de gewenste doelman heeft binnengehaald. De Duitser komt over van Eintracht Frankfurt en gaat met de huidige eerste keus Dennis Telgenkamp de strijd aan om een plek tussen de palen. Wiedwald speelde eerder bij onder andere Werder Bremen, Leeds United en Duisburg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu