Adelinde Cornelissen (Beilen), Emmelie Scholtens (Onnen) en Marten Luiten (Winschoten) presteren goed op dressuurwedstrijden in Exloo

Marten Luiten met Fynona. Foto: Persburo Melissen

Edward Gal liet op de tweede dag van de internationale dressuurontmoeting op de terreinen van het Hippisch Centrum Exloo verstek gaan. Daardoor kon de Britse Charlotte Fry zowel de Grand Prix Special als de Kür op muziek overtuigend op haar naam schrijven.

Adelinde Cornelissen (Beilen) had er voor gekozen om met haar tweede paard Fleau de Baian in de Kür van start te gaan en legde daarin een mooie harmonieuze rit neer, die haar de tweede plek opleverde.

Een beetje aarzelend

In de Grand Prix Special ging zij van start met haar troef Governor en de gitzwarte zoon van Totilas stelde haar niet teleur. ,,Voor ons best spannend, want het was pas de tweede keer dat we in deze proef van start gingen. Onlangs in Opglabbeek was het allemaal nog een beetje aarzelend, maar nu was er duidelijk meer overtuiging. Ik ben dan op dit moment ook best tevreden met de score van ruim 74 procent.’’

De score van Cornelissen in de Kür was goed voor de derde plek, want Marlies van Baalen met Go Legend, die woensdag in de Grand Prix zwaar teleurstelde, revancheerde zich in de Special volledig en eindigde als tweede.

Emmelie Scholtens (Onnen) schreef met Indian Rock de Intermédiaire I op haar naam, terwijl Marten Luiten uit Winschoten wederom zeer overtuigend de Young Riders-wedstrijd met Fynona won.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Paardensport
menu