Sportheldin Ranomi Kromowidjojo neemt afscheid van het zwemmen, de medailles kunnen op zolder. 'Maar daar liggen ze al lang. Alle mooie momenten zitten in mijn hart'

Na een hectische dag vol interviews en media-optredens begint vandaag het normale leven voor Ranomi Kromowidjojo (31). Wat heeft de toekomst in petto voor de Groningse zwemkoningin? Ze wil in ieder geval iets doen met haar enorme levenservaring. En wie weet, zit er een terugkeer naar de roots in het vat.

Een van de momenten die Ranomi Kromowidjojo in haar hart bewaart. Een rijtour door Sauwerd in 2012 ter ere van haar olympische medailles in Londen.

Een van de momenten die Ranomi Kromowidjojo in haar hart bewaart. Een rijtour door Sauwerd in 2012 ter ere van haar olympische medailles in Londen. Foto: Corné Sparidaens

De NOS, Beau, alle landelijke kranten, persbureaus. websites en een onophoudelijke stroom van berichten en telefoontjes van familie, vrienden, collega’s en kennissen. Het was me het dagje wel voor Ranomi Kromowidjojo. Maar wat wil je? Als de zwemkoningin van Nederland, een van de Prima Donna’s van de nationale topsport, met onmiddellijke ingang haar afscheid aankondigt, staat de sportwereld wel even op zijn kop.

Nieuws

menu