Advocaat Visser: FC Utrecht heeft zeker kans in zaak tegen KNVB

Advocaat Visser: FC Utrecht heeft zeker kans in zaak tegen KNVB ANP

Advocaat Christian Visser sluit niet uit dat de voorzieningenrechter FC Utrecht in het gelijk stelt in de zaak die de eredivisionist tegen de KNVB gaat aanspannen. "De rechter zal kijken of er in strijd met de reglementen is gehandeld", zegt hij. "En of het een redelijk besluit was. En dat is nog maar de vraag."

FC Utrecht grijpt op twee fronten naast een Europees ticket in een seizoen dat vanwege de uitbraak van het coronavirus niet meer wordt uitgespeeld. Er komt geen bekerfinale tegen Feyenoord. FC Utrecht staat op de ranglijst van de eredivisie drie punten achter op Willem II, maar heeft een duel minder gespeeld en een beter doelsaldo dan de nummer vijf uit Tilburg, die wel Europa in mag.

"Vooral met die bekerfinale hebben ze een kans", zegt Visser. "De KNVB beëindigt het bekertoernooi en geeft het bijbehorende ticket zomaar aan de nummer drie van de ranglijst. Dat is pikant genoeg Feyenoord, die andere bekerfinalist. De KNVB kijkt met de verdeling van de Europese tickets naar de ranglijst. Dat doen ze ook met de verdeling van de televisiegelden. Maar dat de bekerfinale bij een stand van 0-0 moet beginnen, dat telt kennelijk niet. Die bekercompetitie schrappen ze zomaar even."

Visser behandelt veel voetbalgerelateerde zaken en twittert onder de naam 'voetbaladvocaat.' Hij vindt het tweede punt van FC Utrecht minder sterk. "FC Utrecht passeert Willem II op de ranglijst als het de inhaalwedstrijd tegen Ajax wint. Maar de rechter zal ook zien dat Willem II nu een beter puntengemiddelde heeft. Maar het speelt toch mee. Dit komt nog bovenop dat hele verhaal met de bekerfinale."

Nieuws

Meest gelezen

menu