Advocaat: alle vertrouwen in terugkeer Koeman

Advocaat: alle vertrouwen in terugkeer Koeman ANP

Trainer Dick Advocaat van Feyenoord is ervan overtuigd dat Ronald Koeman goed zal herstellen van zijn hartproblemen en dat hij zijn werk als bondscoach van Oranje als vanouds kan voortzetten. "Nee, daar ben ik niet bang voor", liet de voorganger van Koeman bij het Nederlands elftal in de perskamer van De Kuip weten. "Die jongen stond goed in het leven. Hij staat over een tijdje echt weer voor die groep internationals hoor."

Advocaat kreeg zondagmiddag te horen dat Koeman met spoed naar het ziekenhuis was gebracht vanwege hartproblemen. Daar onderging hij een katheterisatie. Volgens zijn zaakwaarnemer Rob Jansen mag de oud-international binnenkort weer naar huis. Koeman zal het de komende tijd sowieso rustig aan moeten doen.

"Ik heb Ronald een berichtje gestuurd en de club Feyenoord en de spelers hebben ook wat gedaan", vertelde Advocaat. "Zo zie je maar hoe het allemaal kan lopen. Zo'n jongen, in de bloei van zijn leven, en dan gebeurt het ineens, maar dat kan bij iedereen zomaar gebeuren."

Advocaat erkende volmondig dat "stress" nu eenmaal bij het vak hoort. "Als trainer heb je altijd stress, continu. Ik denk dat ik het er wat makkelijker uitgooi dan Ronald, maar ik weet niet of het daarmee te maken heeft. En spanning is niet altijd stress. De spanning van een wedstrijd, de voorbereiding erop, vind ik het leukste. Je bent met je staf voortdurend op zoek naar verbetering. Dat er dan een bepaalde druk op je zit, die je misschien zelf niet eens in de gaten hebt, ja, dat geloof ik wel dan."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu