Andrej Stimac beleeft een horrordebuut als officiële hoofdcoach van Donar in Groningen. 'Hier passen alleen maar excuses'

Hij had zich zijn officiële debuut als hoofdcoach van Donar totaal anders voorgesteld. Met lede ogen moest Andrej Stimac woensdagavond aanzien hoe zijn ploeg met 41-94 compleet werd weggevaagd door BC Kalev.

Er was nauwelijks een doorkomen aan voor het volkomen zoek gespeelde Donar tegen BC Kalev, ook niet voor Clay Mounce (midden).

Er was nauwelijks een doorkomen aan voor het volkomen zoek gespeelde Donar tegen BC Kalev, ook niet voor Clay Mounce (midden). Foto: Jan Kanning

Het was schrijnend om te zien. Martiniplaza was met 2300 toeschouwers op voorhand al magertjes gevuld voor een Europe Cup-avondje, tijdens hoogtijdagen zaten er gemiddeld 3500 in de Groningse basketbaltempel. Nog voor de pauze aanbrak keerden de eerste die-hard fans, supporters die er altijd zijn en nooit voor de laatste buzzer weggaan, alweer huiswaarts. Donar keek op dat moment tegen een kansloze 10-39 achterstand aan. Het werd alleen maar erger.

Sprankje hoop