Het melodieuze stemgeluid van Andries Nieuwenhuis klinkt niet langer bij het schaatsen, maar voor één wedstrijd maakt de microfonist nog een uitzondering

Wie wel eens bij een wielerkoers of een schaatswedstrijd is geweest in het Noorden of soms ver daarbuiten, herkent zijn stem uit duizenden. Jarenlang bracht Andries Nieuwenhuis als microfonist horden toeschouwers in vervoering. In het marathonschaatsen zullen ze hem voortaan moeten missen.

Andries Nieuwenhuis werd zaterdagavond bij zijn afscheid in Thialf bedolven onder de bloemen en ging ook nog met een beeldje van de KNSB naar huis.

Andries Nieuwenhuis werd zaterdagavond bij zijn afscheid in Thialf bedolven onder de bloemen en ging ook nog met een beeldje van de KNSB naar huis. Foto: Neeke Smit

Het is een karakteristiek beeld bij veel sportevenementen in het Noorden. Andries Nieuwenhuis die ter hoogte van de finish een scherpe blik werpt op het voorbijrazende schaats- of wielerpeloton, zijn waarneming staaft met de deelnemerslijst die hij in zijn ene hand heeft, om vervolgens met de microfoon in zijn andere hand de toeschouwers minutieus en met zangerige, correct gespelde zinnen op de hoogte te houden van het wedstrijdverloop.

Melodieus stemgeluid

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's