Ajacied Schuurs blijft hopen op meer speeltijd

Ajacied Schuurs blijft hopen op meer speeltijd ANP

Perr Schuurs moet ook dit seizoen bij Ajax geduld hebben. De 22-jarige verdediger heeft nog geen vaste basisplaats kunnen afdwingen bij de landskampioen. Toch blijft hij positief over zijn situatie bij de Amsterdamse club. "Ik ben een teamspeler en heel blij hoe het nu met ons gaat. Ondanks dat ik weinig speel, realiseer ik me vaak genoeg bij wat voor topclub ik zit", zegt hij interview op de website van Ajax.

Vorige week mocht Schuurs in de gewonnen uitwedstrijd tegen Besiktas (1-2) wel in het basisteam beginnen. "In de afsluitende training deden we een partijvorm en toen kreeg ik het door. De trainer zei dat hij wilde rouleren en dat ik een kans kreeg om me te laten zien. Het was genieten. De Champions League is toch een ander podium dan de Eredivisie. Ondanks de vele wisselingen hebben we gewonnen. Het is best lastig om met weinig ritme in de Champions League te spelen. Maar ik ben blij met mijn prestatie en zeker ook met de 3 punten."

Schuurs hoopt nog voor de winterstop vaker in de basiself te staan of in te vallen. "In december moeten we alles winnen en alle punten pakken. Ik hoop dat ik zo veel mogelijk kan spelen. In de tweede seizoenshelft komen er ook nog veel wedstrijden. Dan hoop ik op meer minuten."

Nieuws

menu