Ajax: betreurenswaardig maar onvermijdelijk

Ajax: betreurenswaardig maar onvermijdelijk ANP

Ajax heeft begrip voor het kabinetsbesluit om tot 1 september geen wedstrijden in het betaalde voetbal toe te staan vanwege de coronapandemie. "Hoewel Ajax dit betreurt, overheerst het begrip dat dit besluit onvermijdelijk was, in het belang van de nationale gezondheid", laat de regerend landskampioen weten op de website.

Kort na de persconferentie van premier Mark Rutte verklaarde de KNVB dat de bond van plan is om het seizoen in het betaalde voetbal niet meer te hervatten. Ajax gaat daar inhoudelijk nog niet op in. "Op korte termijn volgt duidelijkheid wat het betekent voor supporters die reeds kaarten voor de resterende wedstrijden van dit seizoen hebben aangeschaft", meldt Ajax nog wel.

Het besluit dat er voorlopig nog geen publieksevenementen mogen worden georganiseerd komt volgens de Amsterdamse club niet onverwacht. "Ajax en de andere clubs waren dan ook al in overleg om te komen tot een gezamenlijke, uniforme aanpak voor alle supporters van alle eredivisieclubs."

Overleg

Ajax pleitte bij monde van directeur voetbalzaken Marc Overmars op 1 april al voor een onmiddellijke beëindiging van de competitie vanwege de enorme impact van de coronacrisis op de samenleving en op de voetbalwereld. "De eredivisie is dood, het leven is eruit, de lol er vanaf", sprak hij toen al onomwonden.

De KNVB zal deze week in overleg treden met de UEFA waarna het formele besluit wordt genomen om de competitie in de eredivisie en eerste divisie definitief stop te zetten. Vrijdag volgt overleg met alle clubs en andere betrokkenen over de gevolgen van deze maatregel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu