Ajax-directeur Marc Overmars stortte ton terug aan FC Groningen voor ‘miskoop’

Mateo Cassierra in het shirt van FC Groningen. Foto: ANP

Marc Overmars heeft enkele jaren geleden een ton teruggestort aan FC Groningen voor ‘miskoop’ Mateo Cassierra. Dat vertelde voormalig FC Groningen-directeur Hans Nijland zaterdagavond bij ESPN.

De van Ajax gehuurde spits uit Colombia kwam in Groningen niet uit de verf. „We betaalden uit mijn hoofd 200.000 euro voor een heel seizoen. Maar hij leverde niet, hij scoorde niet. Toen was het december en hadden we een spits van Ajax die bij ons niet speelde. Ik heb Marc gebeld en toen zijn we weer gaan zitten. Hij zei: Cassierra, tja, stuur maar terug. Dat gaat ‘m inderdaad niet worden”, vertelde Nijland.

„Ik zei: maar Marc, we hebben jou wel aan het begin van het seizoen 200.000 euro overgemaakt. Hij zei: ik stort je maandag de helft terug. Dat is toch fantastisch? Dat is nou groot denken. Groningen is natuurlijk een kleinere club dan Ajax, maar hij neemt je gewoon hartstikke serieus.”

Cassierra werd in 2016 door Ajax overgenomen van de Colombiaanse club Deportivo Cali. Hij speelt nu in Rusland, bij PFK Sotsji.

Nieuws

menu