Ajax en AZ helpen in zoektocht naar vermiste kinderen

Ajax en AZ helpen in zoektocht naar vermiste kinderen ANP

Ajax en AZ helpen mee in de zoektocht naar vermiste kinderen. Zo'n tweehonderd voetbalclubs uit de hele wereld plaatsten op maandag 25 mei, de Internationale Dag voor Vermiste Kinderen, een video op hun sociale media met beelden van kinderen die zoek zijn. Daar staan ook de namen bij en de locaties waar ze voor het laatst zijn gezien.

De Europese associatie van clubs, de ECA, heeft zich bij de actie aangesloten. Namens Nederland doen Ajax en AZ mee. De Amsterdamse club plaatste een filmpje waarin vermiste kinderen uit Engeland, Spanje, Italië, de Verenigde Staten, Argentinië, Australië en Duitsland voorbijkomen. Er staat ook bij welk nummer gebeld kan worden als de kinderen ergens worden gesignaleerd.

Het initiatief komt bij AS Roma vandaan. De Italiaanse club van Justin Kluivert begon vorig jaar als eerste voetbalclub met het inzetten van de sociale media om vermiste kinderen op te sporen. AS Roma koppelde de aankondiging van een transfer, die altijd veel aandacht genereert, aan een filmpje waarin vermiste kinderen voorbijkomen. Grote voetbalclubs hebben vaak miljoenen volgers op Twitter, Instagram en Facebook en dus een groot bereik.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu