Ajax houdt titelrace spannend bij Willem II

Ajax houdt titelrace spannend bij Willem II ANP

Ajax heeft zondag met een probleemloze uitzege op Willem II (0-4) koploper PSV in het vizier gehouden. De nummer twee van de ranglijst blijft de kampioen uit Eindhoven op één puntje volgen.

De twee overgebleven titelkandidaten houden de spanning er voorlopig in tijdens de titelrace. Over twee weken ontmoeten ze elkaar in het Philips-stadion. Ajax ontvangt daarvoor nog NEC, PSV neemt het eerst op tegen sc Heerenveen.

Willem II sloot een vervelende week af met een zware nederlaag. De club uit Tilburg hoorde van de KNVB dat er opvallend veel geld was ingezet op duels met NEC en FC Utrecht na de winterstop. Dat hoeft niet te betekenen dat die bewuste ontmoetingen ook gemanipuleerd zijn, maar Willem II komt liever op een andere manier in het nieuws. Ook al omdat oud-speler Ibrahim Kargbo in 2009 volgens de KNVB samen met een gokbaas uit Singapore wel geprobeerd heeft een wedstrijd met FC Utrecht te beïnvloeden.

Veertiende competitietreffer

Ajax kende alleen in de openingsfase problemen met de thuisploeg. Het elftal van trainer Frank de Boer controleerde vervolgens de wedstrijd en kwam in de slotfase van de eerste helft op voorsprong. Amin Younes, die eerder al de paal raakte, bood Arek Milik een bijna niet te missen kans. De Pool vierde zijn veertiende competitietreffer. Het is alweer bijna zes jaar geleden dat een speler van Ajax zo vaak scoorde in de eredivisie. Luis Suárez en Marko Pantelic sloten het seizoen 2009-2010 af met respectievelijk 35 en 16 doelpunten.

Milik brak met zijn vijfde treffer in de laatste drie competitiewedstrijden het verweer van Willem II. Mike van der Hoorn miste eerst nog een opgelegde mogelijkheid, maar Riechedly Bazoer schoot in de 52e minuut wel bijzonder fraai raak. Rochdi Achenteh, verdediger van Willem II, kon na zestig minuten wel door de grond zakken toen hij Lasse Schöne in staat stelde te scoren (0-3). Het meegereisde publiek van Ajax reageerde gevat op de enorme blunder. ,,Waar is die belchinees'', klonk het vanuit het uitvak. Davy Klaassen werkte in 65e minuut nog even aan het doelsaldo van Ajax: 0-4.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu